sâmbătă, 5 martie 2011

Cum fac o arhiva simpla ?

Cum facem o arhiva winrar ?

In primul rand pentru a face o arhiva, trebuie sa avem fisiere, eu am ales 2 fisiere .mp3 pentru exemplu. Putem face o arhiva a unui dosar, iar in acel dosar sa se afle fisierele noastre sau putem face in mod direct, eu o sa prezint in ambele cazuri.

1. Faceti click dreapta pe folderul caruia vreti sa-ti faceti arhiva (in cazul de prezentare am ales Muzica), selectati Add to archive...



2. Ne-a aparut fereastra Archive name and parameters. Avem foarte mulite optiuni dar, in cazul nostru vom face doar o arhiva simpla, cu alta ocazie o sa va prezint si o arhiva complexa.

Am facut o poza sa va fac sa intelegeti mai bine.


Punctul 1 - Selectati Browse... si alege destinatia arhivei.
Punctul 2 - Numele arhivei, el ni se prezinta cu numele folderului caruia vrem sa-i facem arhiva, putem modifica care trebuie sa pastram extensia de la sfarsit, putem modifica doar ce este inainte de .rar .
Punctul 3 - Alegem tipul de format al arhivei, avem RAR si ZIP, in cazul nostru lasam RAR.
Dupa ce am trecut de toate punctele, verificam inca odata daca nu am gresit ceva, iar dupa apasam butonul OK.
Acum a aparut inca o fereastra mai mica, cu 2 bari incarcadu-se, ai jos am atasat o poza.

Punctul 1 - Reprezinta modul de viteza pentru a face arhiva, in cazul nostru vom facem o arhiva simpla, nu umblam aici lasam modul Normal.
Punctul 2 - Aceasta bara reprezinta fisierele, daca sunt mai multe fisiere bara se incarca de mai multe ori, respectiv de atatea ori pentru cate fisiere sunt.
Punctul 3 - Aceasta bara reprezinta procendajul arhivei, cand aceasta ajunge la 100% arhiva s-a creeat.
Daca vreti ca aceasta fereastra sa nu va incurce pe spatiul de lucru puteti selecta butonul Background, iar arhiva voastra o sa apara in bara de start (dreapta in colt). Atunci cand se termina, dispare automat si produce un sunet de avertizare (daca aveti un dispozitiv audio pornit).

2. Selectam cu mousul fisierele care vrem sa le facem arhiva in mod direct.

Facem acelasi lucru la ca la arihva pentru folder.

Am atasat mai jos o imagine in care sunt prezentate ambele tipuri de arhive, deschise.

Daca acest artico va fost de folos, lasa-ti un comentariu in formularul de mai jos. Poti recomanda si prietenilor tai acest articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu